Sahabat

Setiap orang dalam dunia nie, mana ada yang takde kawan kan? Semua orang ada kawan. Tak kesah lah. Kawan baik ke, kawan je ke, yang penting kawan. And aku salah seorang daripada mereka juga. Tipu lah kalau aku cakap aku pun boleh hidup sorang-sorang tanpa kawan. Ya ya. Mungkin kau boleh hidup sorang, tapi ape guna hidup kau tanpa kawan yang tolong ceriakan dan warna warnikan hidup kau. Betol tak?

Sejak kebelakangan nie, aku bertambah tambah negatif sangat. Ya Allah, buangkan lah semua perkara negatif nie dari dalam diri aku. Ampunkanlah hamba-Mu ini, Sesungguhnya hanya Kau yang Maha Pengampun. Dan berikan lah unsur-unsur positif pada diriku..

Racun dalam hati ialah bila sakit hati melihat kawan sendiri lebih dari diri anda. Ya Allah. Istifar banyak-banyak. What's wrong with you, Aina? Please. Buang racun dalam hati tu. Jangan sakit hati melihat kejayaan kawan lain. Sebaliknya gembira untuk mereka. Percaya yang Allah itu ada. 

Cemana nak hidup gembira dengan racun dalam diri tu? Even kawan tu selalu rendah-rendahkan kau, even kawan tu selalu perli-perli kau. Kau kena kuat, Aina. Its just a beginning to start a very very very tough life onward. 

Ok-ok. Negatif side dah buang. Now, positive side only. Azam tahun nie, jangan kutok-kutok orang lagi. Jangan jeles-jeles dengan orang lagi. Kalau nak something kena bekerja keras untuk mendapatkannya. Bukan tunggu uang datang ke kaki and stop think negative ! 

People may think negative of you kalau aku still tak ubah diri sendiri. Mari kita bersama-sama berubah menjadi manusia yang selalu berfikiran positif. Kejap lagi nak kahwen dah. Mana boleh nak fikir cam kanak-kanak ribena lagi. Ok, Aina? Lets move on~


1 comment:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete