tutorial title bar maker

okeoke.disebabkan ramai yang bertanya camne na buat "title bar marker" hari ni i na adakan tutorial pertama i.haha.excited okeh na buat tutorial nie.selepas korang berjaya buat kann.tinggaltinggalkan la komen okeh.kalau yang ade masalah pun tinggalkan komen jugak.klik pada gambar ea untuk pegi pada web tersebut 

tutorial start ;D



-pertamatama sekali nampak tak kat atas tuh.kat situ u all tulis lah apeape yang u all nak.
-then, pilih la cara dia na bergerak camna kann.
-then, pilih speed dia plak.kalau u all na laju.boleh la kurangkan number dia.
-lepastu tekan la preview untuk lihat hasil dia.
-last skali kalaukalau u all agak puas hati kan.tekan lah generate code tuh.andd copykan html dia.
-da tuh u all pegi la kat edit layout>add a gadget>html/javascript.then paste la kat situ.letak paling atas sekali kat add gadget.
- akhir sekali save la.senang kan?

selamat mencuba :)


2 comments:

  1. dgn ada nya benda alah ni, aku akan mendapat populariti hahahaha

    tq

    ReplyDelete
  2. raremany : you are welcome :DD

    ReplyDelete